Magazin — palack



Szorul a borszabályozási hurok

A francia kormány a tavalyi évben számos új törvényt fogadott el, amely élre állítja a borok körüli világot, az átláthatóság kedvéért. A legnagyobb visszhangot az a módosítás keltette, amelyben szigorúbb borászati szabályokat vezettek be az éttermekre, bárokra és kávézókra vonatkozóan. A létesítményeknek ugyanis ezentúl minden felszolgált bor eredetéről teljes körű információt kell feltüntetniük. Amikor egy üveg bort rendel egy étteremben, az étlapon valószínűleg megtalálható, hogy honnan származik a bor, ám ez nem volt mindig így a pohárban vagy kancsóban vásárolt borok esetében. A legtöbb francia kávézó és étterem nem csak üvegként, hanem pohárban vagy különböző mennyiségben kimért kancsóban kínál alkoholt, amelyet néha un pot-nak is neveznek, különösen Kelet-Franciaországban. A tavalyi évben életbe lépett új törvénynek köszönhetően, ha ezek közül bármelyiket...

Olvasd el



Jó bornak nem kell cégér!

A jó bornak nem kell cégér! - tartja a mondás, hiszen a finom bort mérő kocsmához akkor is oda találnak, ha nincs kinn a cégére. Ez bizonyára a jóhelyek fortélya. De mégis mi vonzza a vásárlót egy üzletben a bor felé? Noha a modern kereskedelem világában elengedhetetlen a cégér, még talán ennél is csalogatóbb az első pillantás, azaz a boron szereplő címke és maga a palack formája. Míg ezutóbbinak már egy teljes cikket szenteltünk korábban, a legfontosabb információkat feltüntető kis matricának is érdemes külön figyelmet szentelni. A rozé világát röviden úgy lehetne leírni, mint a tökéletes egyensúly és a halvány árnyalatok világa: olyan tulajdonságokkal bír, amelyek felismerésük érdekében bizonyos fokú érzékenységet igényelnek. Egy rozé lehet könnyű, komolytalan fruska, de lehet...

Olvasd el


Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0 Ft
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods